Big Bravo Col Sjaal

- oktober 20, 2012

Een nieuwe jas vraagt natuurlijk om een nieuwe sjaal. Ik had al heel vaak verlekkerd naar de bollen Big Bravo gekeken, maar aangezien ik nog niet wist wat voor kleur winterjas ik zou gaan kopen kon ik natuurlijk nog niet beginnen te breien. Achteraf had ik kunnen weten dat het een zwarte winterjas zou worden want ik heb bijna altijd een zwarte winterjas *lol*. 
Rood is normaal gesproken niet zo mijn kleur en mijn sjaals zijn meestal vrij neutraal (zeg grijs of zwart), maar deze rode kleur van Big Bravo was, samen met de turquoise, mijn favoriet en ik vond dat ik maar eens uit de band moest springen ;-)
Nou staat in de wikkel van de bol het patroon voor een col sjaal die je breit op pen nr 10, in tricot steek met na elke steek een omslag. Persoonlijk vond ik de gaten daardoor veel te groot worden en dus besloot ik zonder omslag te breien en ipv 1 r & 1 av, 2 r & 2 av en hier en daar een stukje kabel ertussen. Helaas vond ik dat weer veel te dicht en te zwaar voor een col sjaal dus moest ik mijn plan weer wijzigen. Ooit had ik op een Amerikaans tijdschrift een ontzettend leuke sjaal gezien en die is het uiteindelijk geworden. Ook een col sjaal  maar net een beetje anders ;-) 


Dit was mijn inspiratie bron. Helaas kon ik niet zulke prachtige knopen vinden.


Omdat ik nog een bol over heb (je kunt de col sjaal volgens het patroon van Big Bravo uit 1 bol halen maar dan wordt hij wel redelijk strak dus had ik er bij voorbaat al 2 gekocht) ben ik nu alsnog aan een col sjaal begonnen. Ik heb er nog een bol bij gekocht en brei hem nu op pen nr. 15 in tricot steek, zonder omslag, en dat vind ik wel mooi worden. En het breit lekker snel :-)

Bedankt voor je bezoekje/Thanks for stopping by
Groetjes, Alma

You May Also Like

2 message(s)