Schaapje Suus

- november 04, 2014

Dochterlief vroeg mij of ik weer een kraam kadootje wide haken en koos voor Schaapje Suus van Stip & HAAK .
Ze zocht zelf de kleurtjes uit en wilde ook graag dat ik Phildar Douche ging gebruiken, net als het origineel van Stip & HAAK.


Ik had al een vaag vermoeden dat dat niet makkelijk zou haken maar dat het zo'n drama zou zijn, nee dat had ik echt niet gedacht.
Het mag een wonder heten dat het de juist vorm heeft gekregen want het is blind haken. Je ziet niet waar je steken zijn gebleven en doet maar wat op gevoel. En elke toer maar weer tellen, steek voor steek.
Dan haakte ik er 54, en in de volgende toer had ik er ineens maar 51 . . . . . pfff.
Gelukkig ben ik een ster in smokkelen . . . . . :)


Het verzinnen van het streepjes patroon heb ik dit keer overgelaten aan de Random Stripe Generator. Via via kwam ik achter de link van deze generator en ik moet zeggen dat ik het heel erg leuk vond om op deze manier een indeling van de streepjes te krijgen.
Ik denk zelf altijd veel te veel in patroontjes en deze generator gooit de kleuren echt finaal door elkaar.
Je kunt aangeven om hoeveel toeren het gaat, of je de streepjes allemaal in bv 2 toeren wilt of variaties van 3, 4, 5 of meer toeren en natuurlijk welke kleuren je wilt gebruiken. Als je je keuze hebt gemaakt klik je op Generate My Stripes en je krijgt het patroon. Vind je het door de generator gekozen patroon niet leuk dan klik je op refresh, net zo vaak tot het naar je zin is.
Het is mij goed bevallen en ik ga er zeker nog vaker gebruik van maken.Ondanks dat ik het haken van Phildar Douche een drama vond heb ik toch al weer zin om nog een Schaapje Suus te haken, ze is dan ook verschrikkelijk schattig!
En aangezien ik bij de bestelling voor Suus nog een extra bol Phildar Douche in een andere kleur had besteld zal no 2 vast niet zo lang op zich laten wachten.


Schaapje Suus is gehaakt met:

Phildar Douce - Taupe
Phildar Coton 3 - Blanc
Katia Capri - 100
Katia Capri - 105
Katia Capri -129---------- * Leuk dat je er was, groetjes Alma * ----------

You May Also Like

3 message(s)