Chevron Lace Wrap

- oktober 18, 2017


Een paar maanden terug, het was nog volop zomer (alhoewel het weer niet was om over naar huis te schrijven, dat zal de reden wel zijn geweest 😉), had ik ineens een onbedwingbare zin om een sjaal te haken. Welke, daarvan had ik nog geen idee.

Maar ik wist wel met welk garen: Drops Flora en dan in de kleur Methist. En ik bestelde er gelijk een bijpassend kleurtje in een totaal ander garen bij (Drops Kid Silk Uni Pearl Grey die, als je de naam zou moeten geloven grijs is maar in werkelijkheid heel licht paars) om er een verrassend randje aan te haken. Maar hoe en wat voor randje, dat was ook nog een groot vraagteken.


Nadat de bollen een aantal weken in de kast hadden gelegen vond ik uiteindelijk het patroon op Mooglyblog. Het is een heerlijk patroon om te haken terwijl je naar je favoriete series op Netflix kijkt!

Maar voordat ik er zo gedachteloos aan kon haken moest ik eerst het patroon onder de knie zien te krijgen. Het is helemaal geen moeilijk patroon (als je het eenmaal weet) maar op de één of andere manier kon ik er via het geschreven patroon niet uit komen terwijl ik dat meestal het makkelijkst vind. Met het getekende schema lukte het gelukkig wel en voor ik het wist haakte ik de laatste van de 5 bollen bijna helemaal op.


En toen moest ik me bedenken hoe het randje er uit moest komen te zien.
Geïnspireerd door een een tasje van Dada's Place rolde deze er uiteindelijk uit. En is íe niet schattig?


Hoe zij het heeft gedaan weet ik niet maar zo deed ik het:

Haak zoveel cirkeltjes als je nodig bent: een magische ring met daarin 8 vasten en sluiten met een halve vaste. Haak langs de onderkant van de sjaal een rij vasten. De tweede toer beginnen met * 4 lossen,  haak heel losjes vasten in de vasten van het cirkeltje (evt hier en daar 2v in 1 als het begint te krullen) en met 4 halve vasten in de 4 lossen kom je terug bij de basis *. Halve vasten totdat je toe bent aan een nieuw sliertje en het patroon tussen de * herhalen.De lengte van de sjaal is 2 m x 35 cm en doordat ik haaknaald 4 gebruikte is hij lekker licht en soepel geworden.

Een volgende sjaal is alweer in de maak want zeg nou zelf, je kan nooit genoeg sjaals hebben toch?

You May Also Like

0 message(s)