Zweedse wanten

- maart 02, 2018


Net op tijd heb ik ze af want man, wat is het koud!
Maar als het even kan mijd ik de kou en blijf ik lekker bij de warme kachel 😉. Haakwerkje en een kopje thee erbij en ik vermaak me wel!

Ik heb nog nooit eerder wanten gemaakt, gebreid noch gehaakt, en deze mooie Zweedse wanten vond ik wel een leuke uitdaging. Of ik ze vaak aan zal trekken weet ik niet want ik hou meer van polswarmers, maar met deze extreme kou is een paar wanten wel erg lekker!De lengte van de wanten heb ik iets aangepast want ik vond de boordlengte wel heel erg lang, niet handig als je een jas aan hebt. Daardoor was de aanbevolen hoeveelheid garen voor mij wat aan de rijkelijke kant en kon ik er zelfs 2 paar uit halen. Dat 2e paar is inmiddels al verhuisd 😉.


Het is ook de 1e keer dat ik haakte met Durable Cosi Fine en ik was blij verrast. Het is een lekker zacht maar toch stevig garen. Ideaal voor een paar warme wanten. En omdat het een wat dikker garen is haakt het ook lekker snel, de wanten waren in no time af!

Garen: Durable Cosi fine
Haaknaald: 4
Patroon: Handwerkjuffie

You May Also Like

2 message(s)