Appeltaart in een potje

- augustus 15, 2018


De tijd van het appeloogsten begint weer, alhoewel een beetje vroeger dan anders.
Op de een of andere manier vaarde onze boom wel bij de warmte en droogt want hij draagt enorm veel appels. En door de harde wind van de laatste dagen zijn er al behoorlijk wat naar beneden gevallen.

De eerste pan appelmoes is een feit maar om er nu alleen maar moes van te maken is ook zo jammer. En een appeltaart bakken is leuk maar om alle dagen appeltaart te eten...... Maar kleine, 1 persoons appeltaartjes in een potje, dat leek me wel wat.


Ik scharrelde wat oude jampotjes op (jammer genoeg heeft de Aldi haar jam nu in hele andere potten) printte het recept van Landleven uit en ging aan de slag.
Het schillen en snijden van de appels is nog het meeste werk want de rest gooi je gewoon in laagjes in de potjes.


Een uurtje bakken op 175 graden en klaar zijn je appeltaartjes.


Nadat ze afgekoeld zijn kan je de deksel erop doen en als kadootje meenemen. Met een labeltje eraan is het dan helemaal af. Mijn labeltjes zijn niet zoals ik het graag zou willen zien maar ik moest ff snel voor ze weg waren 😉


Geen idee hoe lang je ze kan bewaren (hier zijn ze al lang weer op)  maar ik zou denken toch wel een paar dagen in de koelkast.

Aangezien ik zelf  koolhydraatarm eet heb ik deze niet geproefd maar maakte een kha verantwoordde met amandelmeel. Voor 1 potje nam ik 40 gram zelfrijzend amandelmeel en 25 gram suiker (nog beter is (stevia) zoetstof maar dat vind ik niet lekker) , verder volgde ik het recept. Hij smaakte goed maar de volgende maak ik met minder suiker, hij was iets te zoet naar mijn smaak.

De andere appeltaartjes zijn ook met smaak opgegeten maar ze vonden de porties wat aan de grote kant. Dat moet ik dus ook aanpassen een volgende keer 😉

You May Also Like

0 message(s)