Tree Frog #3

- juni 23, 2021


Je zou denken dat de Tree Frog mijn lievelingsdier is...
zo vaak heb ik hem de laatste tijd geschilderd. 
Maar nee, ik vind ze gewoon ontzettend mooi. Ze lenen zich goed om geschilderd te worden door hun prachtige kleurencombinatie, zo lekker fris!

Van de afbeeldingen die ik destijds opgeslagen had vond ik dit toen de meest intimiderende. Maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen want zonder vrees begon ik aan dit avontuur.


Ook dit keer zette ik eerst een onderkleur op. Vaak kies ik voor geel of okergeel. Het zorgt voor een warme basis en je intimiderende witte vel is verdwenen Knipogende emoticon. Stap voor stap bouwde ik het op van boven naar beneden. Behalve de ogen, die bewaar ik vaak tot het laatst want dat blijf ik spannend vinden.


Ik schilderde op Fabriano Artistico Cold Pressed 100% Cotton Extra White, net als de Zonnebloem. Het is de andere helft van het vel (ik kan precies 2 A4-tjes uit 1 vel halen) en moest ik er toen even aan wennen, nu vond ik het fijn werken.You May Also Like

0 message(s)