Rub-Ons maken

- mei 22, 2008

Dit is niet nieuw of door mijzelf bedacht, het heeft wel eens in een scrapboek en/of tijdschrift gestaan, en er zijn vast mensen die dit regelmatig toepassen ;-), maar voor diegenen die ooit wel eens gelezen hebben hoe je je eigen Rub-Ons kan maken maar het nog nooit hebben geprobeerd en voor diegenen die er nog nooit van gehoord hebben geef ik hier een uitleg. Kort geleden heb ik het zelf voor het eerst gedaan en ik ben er helemaal weg van!! Nu kan ik elke tekst in het lettertype dat ik wil en in elke vorm op mijn LO zetten en over meerdere laagjes papier laten lopen (niet op foto's) in elke kleur die ik wil, behalve in wit.

Ik ga er vanuit dat jullie een beetje thuis zijn in Word dus dat ga ik niet uitleggen.

1. Typ een woord of zin in WordArt en draai hem om in spiegelbeeld. Print het uit op printerpapier.


2. Leg over de geprintte tekst een transparante sheet (ik gebruik hiervoor het beschermvelletje dat op clearstempels zit) en plak dat aan de boven en onderzijde vast met non-permanente tape. 3. Stop het papier weer in de printer (let op dat je hem er op de juiste manier in legt), zorg ervoor dat je printer ingesteld staat op het printen op transparanten en print het opnieuw uit.
4. Leg het eventjes weg om te drogen, ongeveer 5 minuten maar langer mag natuurlijk ook, en leg het dan met de geprintte kant op je papier.
5. Plak het even vast met non-permanente tape en gebruik een ijslolly stokje om te wrijven.
6. Net als bij de gekochte Rub-Ons zie je als je goed kijkt dat je tekst loslaat van je sheet. Sheet er voorzichtig afhalen en klaar ben je, simpel toch?!
Je transparante sheet kun je schoonmaken met een lotion doekje zonder olie en telkens opnieuw gebruiken dus je kunt het gerust een aantal keer uitproberen voor je het op het echte werk toepast ;-). Het voorbeeld op de foto's gebruik ik voor het boekje over onze hond Boy. Hij is bijna klaar en binnenkort komt hij op de blog.

Opmerking: Het resultaat is per transparante sheet verschillend. Op een goede transparant zie je een egale laag inkt, op een slechte zijn het allemaal stippeltjes. Probeer gewoon een aantal verschillende sheets uit. Het werkt alleen met inkjet printers.

In het boekje "Ik hou van.." heb ik de letters M M M.... op deze manier gemaakt. Met Word-Art heb ik de letters rond laten lopen.
En op de voorkant van het boekje (zie post hieronder) het woord "van" en op de 2e foto het woord "Hortensia".
Ik hoop dat ik jullie hiermee ook enthousiast heb gemaakt voor het maken van je eigen Rub-Ons. Veel plezier en succes!


Groetjes, Alma

You May Also Like

19 message(s)