Snelle Rick

- juli 24, 2008

Toen we een tijdje terug de Paper Pad "Cogsmo" van Cosmo Cricket in de winkel kregen was ik gelijk verkocht; wat een leuk jongens papier! Dat is er toch veel te weinig! Jammer genoeg kregen we het niet in vellen van 30 x 30 dus heb ik mij gewaagd aan het pad dat vellen van 20 x 20 heeft. Nou dat gaat prima hoor! Af en toe moet je even je creatieve geest laten werken als je langere stukken nodig bent, zoals bij de pijlen, maar dat maakt het nou juist leuk! De basis is een vel van Basic Grey "Recess". De tekst is geprint met het font "Stereofidelic", de klok is een stempel van Heidi Swapp en de journaling stempel van Autumn Leaves. De sterren zijn gesneden met de Silhouette en de randen van het papier zijn bewerkt met de Edge Distresser van Heidi Swapp en distress inkt. Er wordt heel vaak aan mij gevraagd "hoe bedenk je het elke keer weer", nou eerlijk gezegd begin ik altijd met een sketch, ik heb een aantal favourite sketch blogs en daar kijk ik regelmatig voor leuke sketches. Maar dit doe ik alleen om een uitgangspunt te hebben; als ik een leeg vel cardstock voor me heb en ik heb geen sketch als basis dan sla ik dicht en dan doe ik veel te lang over een LO, terwijl ik er nu al best lang over doe ;-). De sketch die ik dit keer als basis had uitgezocht was, geloof het of niet, deze nou dat lijkt er niet echt meer op hé?! Maar dat vind ik nou juist leuk en daarom vind ik het ook niet erg om via een sketch te werken; het moet juist niet altijd een exacte kopie worden. Deze had ik uitgezocht om de lange smalle strook want ik had al in mijn hoofd dat ik een lange pijl wilde maken. Ik begon met het grootste vel onder de grote foto. Hiervoor nam ik een vel uit het blok van 20 x 20 en vond dat ik dat formaat wel kon handhaven. Toen de foto's afgedrukt en ik vond het eigenlijk wel leuk dat de 3 kleintjes zo mooi onder elkaar zaten dus had het eerst zo gelaten (losknippen kon altijd nog ;-) ), eerst 1 pijl gemaakt, beetje kaal dus toen nog maar 1 ;-) en toen aan het schuiven. Dat is het langdurigste proces bij mij :-O. Elke keer als ik denk "zo vind ik het mooi" loop ik weg en ga ff wat anders doen, en als ik na een tijdje terug kom en het gelijk mooi vind laat ik het liggen (meestal gaat dat zo een x of 3 tot ik tevreden ben). En dan als laatste het versieren, het allerleukste van het maken van een LO!! Zo bedenk ik het dus elke keer weer ;-)

Bedankt voor je bezoekje/Thanks for stopping by

You May Also Like

6 message(s)