Woord kaartje snijden met de Silhouette

- oktober 10, 2009

Deze 2 kaartjes hebben in de Cards Only nr 7 gestaan. Vooral over het kaartje 'Feest' kreeg ik veel vragen. Hieronder leg ik uit hoe ik het gedaan heb.
Werkbeschrijving Feest kaartje:
Je hebt hiervoor de Silhouette of CraftRobo, versie 5.1 van de software voor de Sil/CR en het lettertype FatsoCaps nodig (maar een ander mooi bold lettertype kan natuurlijk ook).
Type in je software de hoofdletter 'F' en vergroot hem naar eigen smaak, type daarna de tekst 'eest' en vergroot het ook iets (denk wel om het formaat envelop dat je wilt gebruiken om hem in te verzenden ) Is het naar je zin dan trek je een kader om het hele woord, klikt er met je rechtermuis op en kiest voor group. Nu is je tekst 1 geheel. Klik er weer met je rechtermuis op, kies voor copy dan weer met je rechtermuis klikken en kiezen voor paste. Nu staat je duplicaat bovenop je origineel. Kies nu voor offset shapes, het laatste icoontje rechtsbovenaan en zet je settings als volgt: offset value 3,00, outside, mitter, mitter limit value 1,00 en klik op OK. Je ziet nu een mat om je tekst. Eventueel kun je nog spelen met de offset value om een grotere of kleinere mat te krijgen. Sleep de mat boven je tekst, klik er met rechts op en kies copy, weer met rechts klikken en dan past en de duplicaat van je mat staat er weer op. Ga nu naar Edit, mirror en kies voor Horizontal mirror. Sleep nu 1 van de twee matten met de rug van de F net iets over de rug van de andere F (er moet een hele kleine opening tussen zitten) Selecteer nu beide matten en ga naar het icoontje weld shapes (tweede van rechts bovenaan) klik erop en voilá ... de basis van je kaart is klaar! Omdat je niet wilt dat beide (tekst en mat) 2x uit het zelfde papier gesneden worden kun je je teksten een kleurtje geven en ze afzonderlijk uit laten snijden. Selecteer je mat, klik op het icoontje onderin je balk met het potloodje en de streepjes, klik op Modify, kies een mooi kleurtje en kies OK en nog een keer OK. Wanneer je nu buiten je selectie klikt zie je dat je tekst je gekozen kleurtje heeft. Wil je nu alleen je mat uitsnijden ga dan naar Output Settings (icoontje met moersleutel), Cutting Settings en kies dan onderaan Cutline Settings. Je krijgt nu een tabblad met de kleurtjes van je mat en je tekst te zien. Haal het vinkje weg bij de kleur die je niet uit wilt laten snijden, klik 2 maal op OK en volg de normale procedure voor uitsnijden. Je zult zien dat alleen de tekst die jij wilt uitgesneden wordt.
Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, Succes!!
Bedankt voor je bezoekje/Thanks for stopping by

You May Also Like

4 message(s)