Foutje wegwerken

- januari 03, 2015

Wie werkt maakt fouten en ook al zie ik haken niet echt als werken, ook dan maak ik wel eens een foutje. In de loop der tijd ben ik een pro geworden in het wegwerken van die foutjes (ook al zeg ik het zelf ;-) ) want ik heb een hekel aan uithalen en als het ff kan doe ik dat dan ook niet.

Al hakende aan mijn 3e poncho (de 2e, een bruine versie die ik helaas vergeten ben te fotograferen, is inmiddels verhuisd naar mijn moeder) ontdekte ik een fout in de voorgaande toer granny stripes.
Granny stripes haken makkelijk weg en je hoeft er bijna niet bij op te letten, maar dat niet opletten resulteert bij mij soms in een granny cluster van maar 2 stokjes ipv 3.
Als het stuk dat ik moet uithalen om het te herstellen te groot is naar mijn zin los ik het op door een extra lang stokje te haken dat zowel het 3e stokje van mijn cluster van 2 als mijn 1e stokje van mijn nieuwe cluster van 3 vormt.
Misschien is dit een al bestaande oplossing en kende je hem al lang, ik kende hem nog niet en heb hem bedacht uit pure luiheid :-)
Haalde jij tot op vandaag alles nog uit om je fout te herstellen en is dit nieuw voor je; in onderstaand filmpje laat ik je zien hoe ik het doe.

Het is de eerste keer dat ik een dergelijk filmpje gemaakt heb en ik hoop dat het een beetje duidelijk is (gelukkig kun je filmpjes tig keer opnieuw afspelen ;-) )


 


Helaas werkt deze manier alleen maar als de voorgaande toer en je werk toer dezelfde kleur hebben.
Foutje weggewerkt en ik kan weer verder haken :-)

You May Also Like

1 message(s)