Een Pot vol...

- april 03, 2016


Op zoek naar kadootjes moest ik ineens denken aan de potten die je wel bij de HEMA of Xenos ziet met daarin ingrediënten om koekjes te bakken.
Leuk, maar dan wilde ik het eigenlijk liever zelf maken, nog veel leuker toch?

Aangezien ik niet zo'n bakster ben moest ik wel eerst op zoek naar geschikte recepten; iets wat ook nog eens leuk staat in een pot!
Google is je beste vriend en ja hoor, al snel kwam ik terecht op Gewoon Marieke en vond daar precies wat ik zocht. Helaas is de blog van Gewoon Marieke niet meer bereikbaar, daarom vindt je onderaan deze post de ingrediënten en de bereidingswijze.

De potten haalde ik bij de Action en na het klaarzetten van de ingrediënten kon het vullen beginnen.


Ik denk dat er in de toekomst meer van deze kadootjes gemaakt gaan worden want ik vond het ontzettend leuk om te doen. Mijn laagjes zijn ook erg goed gelukt [al zeg ik het zelf :) ].
In plaats van etiketten op de potten te plakken koos ik ervoor om een label aan de pot te hangen met binnenin de bereidingswijze van de brownies.


Nu maar hopen dat de ontvangsters het net zo leuk [en lekker] vinden als ik!

Ingrediënten brownies:

 • 150 gram bloem
 • 135 gram bruine basterdsuiker 
 • 135 gram witte basterdsuiker
 • ongeveer een theelepel zout
 • 40 gram cacaopoeder
 • 60 gram witte chocoladestukjes
 • 60 gram pure chocoladestukjes.
Om die mooie laagjes in de pot te krijgen houd je de volgende volgorde aan:

 • 75 gram bloem + het zout
 • 40 gram cacaopoeder
 • 75 gram bloem
 • 135 gram bruine basterdsuiker
 • 135 gram witte basterdsuiker
 • 60 gram pure chocoladestukjes
 • 60 gram witte chocoladestukjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe eerst alle ingrediënten uit de pot in een kom en voeg daarna de natte ingrediënten (1 tl vanille extract, 150 ml zonnebloemolie en 3 eieren) toe.Mix het goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt. Bekleed een bakvorm van 20 x 25 cm met bakpapier en vet de randen in met boter. Giet het brownie mengsel in de bakvorm en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen.

You May Also Like

0 message(s)