Crea Chick Challenge

- december 29, 2018


Jaren geleden, toen lezen en haken nog niet in the picture waren, was aquarelleren mijn favoriete hobby.
Er zijn heel veel schilderijen uit mijn kwast gekomen waarvan dit een kleine greep is. Maar vanaf het moment dat ik door tijdgebrek stopte met de cursus bleef mijn kwast ook in de kast.

Er zijn momenten dat het enorm kriebelt om het weer op te pakken maar tot nu toe kon ik de inspiratie niet echt vinden. Totdat ik deze week de filmpjes van Crea Chick op YouTube  zat te kijken. Ze heeft een december challenge met elke dag een ander woord waarmee je creativiteit geprikkeld wordt.

Ik zat ze eigenlijk gewoon voor de fun te kijken omdat ik het geweldig vind om te zien hoe iemand tekent en schildert, totdat ik las dat de challenge van die dag (eergisteren) Snow Globe was. Snow Globes vind ik altijd wat magisch hebben daarom kon ik ineens niet meer wachten om te beginnen.
Dus de hele zooi aan aquarel spullen werd op batterij gehaald, de daglichtlamp kwam op tafel, en ik begon te schetsen en schilderen.Het is bij lange na geen perfect plaatje geworden, hoe langer ik er naar kijk, hoe meer dingen ik zie die anders hadden gekund. Zo is de verhouding kerstboom/sneeuwpop een beetje uit balans maar we zullen maar zeggen dat de boom wat verder weg staat Knipogende emoticon

Dat ik een beetje roestig was werd ook al snel pijnlijk duidelijk. De schets was klaar, alles was omlijnd en ik had net wat blaadjes geschilderd toen ik mijn kwast liet vallen Woedend. Ik baalde er enorm van maar afgezien van een beetje groen onder de onderste blaadjes heb ik het aardig weg kunnen werken (de stipjes rondom waren niet zomaar een creatieve ingeving Knipogende emoticon ). En handlettering moet ik ook nog een beetje meer op oefenen.

Hij mag dan niet perfect geworden zijn, ik heb er enorm van genoten en het smaakt absoluut naar meer!

Naast aquarelverf gebruikte ik nog wat andere spullen uit mijn eindeloze voorraad (leuk om weer eens tussen die spulletjes te neuzen): zwarte fineliners, Scribbles 3D shiny white en goud & rode glitter gel pennen. 

You May Also Like

0 message(s)