Cute Little Monster

- juli 21, 2020Alhoewel ik het maken van collages hartstikke leuk vind om te doen, hier ligt toch wel mijn hart; tekenen en schilderen. 

Voor dit lieve monstertje heb ik mij laten inspireren door Niamh Baly, die zich op haar beurt had laten inspireren door James Burke. Helaas kon ik de originele video van James niet bekijken maar ik had genoeg aan die van Niamh.

Fresh lime en polished jade (Dylusions) zijn de basis voor de achtergrond en om het zo rustig mogelijk te houden stencilde ik ook met beide kleuren.
Het monstertje tekende ik eerst in klad, scande en printte hem in de grootte naar mijn smaak en zette hem met carbon papier op de achtergrond.

Voor de eerste laag gebruikte ik gesso en daarna fuchsia van Dina Wakley, een prachtige kleur net als eggplant die ik voor de schaduwen gebruikte. Voor de highlights gebruikte ik DW white. Ook stempelde ik met DW white cirkeltjes en spetterde met witte Amsterdam acrylic inkt.

Uit mijn stapel gelli prints knipte ik blaadjes voor de bloemen en voor de hartjes geponsde cirkeltjes die ik ook met fuchsia kleurde.

De quote (gevonden op GoodReads) zette ik er eerst met potlood op en daarna met een zwarte posca pen.


You May Also Like

0 message(s)