Tree Frog

- september 30, 2020


Sinds ik jaren en jaren geleden een aquarel van een tree frog zag wilde ik er zelf eentje schilderen.
Ik vind ze zo ontzettend mooi en kleurrijk! Maar tot nu toe was het er altijd bij gebleven.

Toen ik een tutorial van een kikker in aquarel voorbij zag komen moest ik er weer aan denken en besloot een plaatje van een tree frog op te zoeken. Het natekenen was even een dingetje en ik gooide al bijna het bijltje er bij neer, maar na er eventjes afstand van te hebben genomen vond ik het zo gek nog niet. En toen ik het origineel en mijn tekening op elkaar legde om te kijken of ik de verhoudingen juist had bleek hij helemaal niet zo heel erg van het origineel af te wijken.


Het was heel erg lastig om zelf de 'juiste' volgorde van schilderen te bedenken en om de nuances tussen donker en licht/schaduw en highlights goed te krijgen.
Wat dat betreft vind ik de kop het meest geslaagd, daar ben ik op het juiste moment gestopt. Voor de rest vind ik dat ik wat teveel doorgedraafd ben en teveel en te vaak over dezelfde punten heen heb geschilderd.

De schaduwen op de bladeren vind ik iets teveel van het goede, die hadden wat subtieler gemogen en iets beter vervaagd.


Ook al ben ik niet helemaal tevreden over sommige dingen in deze aquarel, het totaal plaatje vind ik wel mooi om naar te kijken, vooral omdat ik het helemaal zelf gedaan heb, zonder tutorial.

You May Also Like

0 message(s)