Pompoen

- oktober 02, 2020


Herfst...
...qua weer vind ik er meestal niks aan.
Maar waar ik wel van geniet zijn herfstbladeren, paddenstoelen, pompoenen en halloween. Dat laatste vooral om de mooie kleuren die erbij horen.

Omdat de herfst in aantocht is en ik mijn nieuwe Arches aquarelpapier wilde uitproberen besloot ik mijn favoriet van deze periode te schilderen. Niet zo heel erg moeilijk en wel leuk om te doen!

De meeste aquarel YouTubers die ik volg schilderen op Arches papier en zijn er altijd heel erg lovend over. Omdat papier je aquarel kan maken en breken besloot ik een blok aan te schaffen: cold pressed, 100% cotton, 300gr.

Ik ben klein begonnen; ik sneed een A4 vel in 4 stukken, trok mijn geschetste pompoen over met behulp van mijn lightpad van de Action (wat ondanks het 300gr papier uitstekend ging) en begon met schilderen.

En wow, al snel merkte ik dat al die lovende reacties niet overdreven zijn, het papier werkt echt fantastisch! Harde lijnen zijn bijna niet aan de orde, de verf vloeit prachtig uit en maak je een foutje dan kan je het nog redelijk makkelijk weer weg halen. De structuur van het papier is ook heel mooi en het blijft lang nat/vochtig waardoor je niet zo verschrikkelijk snel hoeft te werken.
Vooral dat laatste vind ik heel erg prettig want ik voel me soms aardig opgejaagd waardoor ik niet goed kijk en fouten maak.


Hierboven kun je goed zien dat ik de verf zijn werk heb laten doen en dat er een highlight is ontstaan zonder een hele harde lijn. Persoonlijk vind ik dat ontzettend mooi.


Ook over het eindresultaat ben ik te spreken. De groene blaadjes haden wat groter en minder stijf gekund maar voor de rest vind ik hem voor een test projectje aardig geslaagd.

You May Also Like

0 message(s)