Ladybug

- oktober 19, 2020


Oftewel het lieveheersbeestje.
Eerlijk gezegd vind ik de Engelse naam vele malen mooier en qua lengte ook een stuk beter ;)

Dit keer keek ik weer eens de kunst af van een YouTuber. Dit maal Tilen Ti.
Hij maakt hele mooie, kleurrijke aquarellen en deze leek me het minst moeilijk.
Maar dat viel zwaar tegen.

Het was duidelijk te zien dat hij papier gebruikt dat heel lang nat blijft, in tegenstelling tot het papier van mijn Hahnemuhle watercolorbook. Daardoor had ik er heel veel  moeite mee om mijn verf net zo mooi in elkaar over te laten vloeien.

Hij maakt ook altijd hele mooie, grote, spetters en ik wist niet precies hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Ik had van tevoren al verschillende manieren getest maar tot nu toe heb ik de juiste nog niet gevonden. Het werd daardoor een beetje een smeerboel aan de rechterkant die ik met wat extra spetters heb geprobeerd te verbloemen.

Eén van mijn slechtste eigenschappen is toch wel dat ik, als de aquarel al bijna klaar is, altijd  nog wat 'foutjes' weg wil werken. Dat loopt bijna nooit goed af en toch doe ik het telkens weer, zo ontzettend jammer. De bloemkoolroosjes (links onderaan onder de stip) zijn er het bewijs van. Het is niet echt storend in dit geval maar ik heb er ook niets mee gewonnen.You May Also Like

0 message(s)