Product Labels #3

- juli 18, 2022


En weer heb ik een set labels klaar! Hieronder de labels die ik in deze post gebruikt heb.
Het hele kleine roze labeltje zat aan een BH.
In de eerste instantie wilde ik die niet gebruiken omdat hij zo ontzettend klein is, maar ik zocht wat kleine AbM die cuts en toen bleek dat er toch best wat van te maken viel. Omdat hij zo klein is besloot ik de achtergrond rustig te houden. Het is een stukje uit de binnenkant van de spiegel/lijst uit Artsy Arabia van AbM. Ook de andere kleine afbeeldingen komen daar uit.
Geen idee waar het kraft label van is, in ieder geval van iets organics.
Ik stencilde eerst witte sterren op de onbewerkte achtergrond, ging er daarna met Fresh Lime van Dylusions en Turquoise van Dina Wakley overheen, dat werkte de sterren weer iets naar de achtergrond. een paar liet ik er weer uit springen door ze met wit te omlijnen. De Gnome knipte ik uit een gelli plate print en verfde de baard en neus erop. Door wat schaduwen aan te brengen kreeg hij wat diepte.
😂 Soms vergeet ik even welke quote's ik al heb gebruikt. Niet dat dat erg is, maar ik gebruik liever niet dezelfde in eenzelfde project.
In mijn grote voorraad vond ik 2 mini boekjes met qoute's etc en daarin kwam ik deze 'Happy Thoughts' tegen.  Ik had er al 'think' boven gezet toen ik ontdekte dat bovenstaande label dezelfde quote heeft. Daarom heb ik daar maar huisjes overheen geplakt zodat hij nog iets anders is 😉 Dit label is van de mooie gele regenjas.
Het label van Tante Betsy beplakte ik met een gelli plate print en een afbeelding, golfjes en cirkels van AbM. Nog een lijntje erom en cirkeltjes erop getekend en hij is af.
Om te bepalen welk gedeelte ik van een gelli plate print mooi vind voor mijn tags maakte ik van printerpapier een frame; twee winkelhaken geknipt uit het papier die je groter en kleiner kan maken naar gelang de grootte van de tag. Super handig!
Op dit zwarte label van Tante Betsy besloot ik eens geen achtergrond te maken maar hem zo te laten. Wel stencilde ik er wat gele sterren op en spetterde met witte verf. Een tak geknipt uit kraft papier en kleine groene blaadjes vormden de basis voor het glazen potje waar de fairy in zit. Met een zilverdraadje 'hing' ik hem aan de tak.
Gelli plate prints zijn een mooie basis voor de tags, maar ik maak het er mezelf ook niet altijd makkelijk mee. Door het vaak drukkere patroon en de kleuren is het soms moeilijk een goede afbeelding ervoor te vinden. Door er halve cirkels uit een boek op te plakken kan je het vaak al wat wat rustiger maken zodat het focal point beter uit komt. Helaas beplakte ik de verkeerde kant van dit Enrico Mori label, weg mooie man in boxershort 😂
Het label met de kwasten was eigenlijk een kaartje van webwinkel De Kwast, maar doordat ik er al een stuk afgeknipt had had het de juiste vorm dus gaatje erin en klaar is de label (beetje gesmokkeld 😉).
Weer een gelli plate print als basis, een gestempeld vogeltje ingekleurd met aquarelverf, takken uit een boek pagina en wat groene blaadjes. De rand om de tag stempelde ik met een tekst stempel.
Dit is toch wel mijn favoriet van deze serie labels. Het is het  label van de schuifspeldjes, wederom beplakt met mixed media papier en geverfd met dylusions vibrant turquoise en island parrot.
Tussen mijn schetsen vond ik een schets van een 'stapel' vogeltjes en besloot dit voor deze tag te gebruiken. Ik knipte ze uit collage paper van AbM, de vleugels uit een boek en gebruikte colorsticks van Jane Davenport voor de schaduwen.  Met gekleurde posca pennen en zwarte fineliner maakte ik nog wat kuifjes. Het randje is gedeeltelijk gestempeld (de krulletjes). Pas na het nemen van de foto zag ik dat ik op de andere vleugeltjes was vergeten een zwart randje te zetten. Inmiddels is dat ook gedaan.

You May Also Like

0 message(s)