Vakantie in Schotland

- juli 15, 2022


Al jaren was het onze wens om een keer naar Schotland te gaan en dit jaar is die wens eindelijk uit gekomen. We boekten een 11-daagse fly/drive en vertrokken op 28 juni, nadat de KLM onze 1e vlucht van 08.00 uur s'morgens midden in de nacht had geannuleerd, eind van de middag naar Edinburgh. Daardoor kwamen we pas om 19.00 uur bij ons hotel aan en dat was een domper want we hadden 2 dagen in Edinburgh gepland en daar bleef er nu maar 1-tje van over.


Edinburgh is een prachtige stad en 1 dag was echt te weinig maar we hebben geprobeerd zoveel mogelijk van deze mooie stad op te snuiven. We keken bij het kasteel, zagen onze eerste Schotse doedelzak speler, zaten in het zonnetje te genieten van een hapje en drankje en maakten een rondrit in de hop-on-hop-off.



Schotland staat bekend om zijn mooie, ruige natuur, maar ook om de vele kastelen die het rijk is. Ik kon dus mijn hart ophalen want ik ben dol op kastelen. We hebben er ontzettend veel gezien en de mooiste vond ik toch wel het Eilean Donan Castle, ook wel bekend uit de film Highlander. Vooral door zijn ligging en de prachtige brug die er naar toe loopt. De 1e foto van deze blogpost is ook van dit kasteel.



Het is het enige kasteel dat we ook van binnen hebben bekeken en alhoewel hij er goed uit zag van binnen was ik toch een tikkeltje teleurgesteld. Het kasteel is nl begin 20ste eeuw van een ruïne hersteld naar hoe hij er op het laatst uit moet hebben gezien en van binnen zie je alleen maar dingen uit de tijd van vanaf 1920, terwijl ik juist meer van de middeleeuwen had willen zien.

Van de vele ruïnes die we zagen vond ik het Urquhart Castle aan Loch Ness het mooist. Hij sprak ontzettend tot de verbeelding en het verhaal erachter was heel erg interessant.


We bezochten de Highland Games in Forres, die werden geopend door de Forres & District Pipe band...


en zagen de prachtige natuur en ruige kustlijn van het eiland Skye.


Als echte Harry Potter fan kon ik een bezoekje aan het Glenfinnan Viaduct, waarover de Zweinstein Express naar Zweinstein rijdt, natuurlijk niet overslaan en we waren gelukkig net op tijd om Harry uit te zwaaien...


Toen de trein voorbij was wandelden we onder de imposante brug door (geheel gegoten uit beton en dat in 1905!) 


over een smal bergpaadje bezaaid met grote en kleine stenen naar het stationnetje van Glennfinnan. 


Daar zagen we een paar uur later de trein nog een keer langs komen.


Op weg naar Glasgow, onze laatste stop van de reis, maakten we nog een boottochtje op Loch Lomond. Het was af en toe frisjes maar zodra de zon weer doorbrak was het lekker op het meer.
Volgens de kapitein van de boot speelde de waterval van onderstaande foto een rol in een Spionnen film van de 50-er jaren. Ik moet hem maar op zijn woord geloven 😉


Dit is een hele kleine greep uit de ruim 550 foto's die ik heb gemaakt van wat we in die 11 dagen hebben gezien en gedaan. Het ging veel te snel voorbij..........    maar het is ook wel weer fijn om thuis te zijn! 😉




You May Also Like

0 message(s)