Olifant

- augustus 05, 2022


De kleurrijke stijl van Tamara Laporte (Willowing Arts) spreekt mij enorm aan. Dus toen ik even niet wist wat te schilderen, terwijl ik dat wel graag wilde, moest ik ineens denken aan haar tutorial van de Olifant.

Aangezien ik geen zin had in tekenen gebruikte ik een kleurplaat van het internet en trok hem over in mijn EtchrLab A4 watercolorbook. Ik paste hem hier en daar nog wat aan naar mijn eigen idee en begon te schilderen.
En wat vind ik het toch lastig om geen leidraad te hebben, dan twijfel ik constant aan de dingen die ik aan het doen ben. Ik had natuurlijk de tutorial van Tamara kunnen volgen maar ik wilde mijn eigen kleurkeuzes maken en me niet door haar werk laten verleiden.
Gelukkig had ik er wel plezier in, maar het echte plezier kwam pas toen ik met de zwarte en witte posca pennen aan de gang ging. Ik ging natuurlijk zo op in mijn werk dat ik vergat foto's te maken, niet eerder dan ik de zwarte omlijning al had gezet. Jammer want dan hadden jullie kunnen zien dat het eerst echt nergens naar leek 😬

Het doodlen vond ik toch wel het allerleukst om te doen. Toen kwam de Olifant pas echt tot leven. Ik moest er wel even over nadenken wat te doen, en toen ik tussendoor even weg moest kwam bij mij onderstaande idee naar boven. Het is dus niet verkeerd om even afstand te nemen!


You May Also Like

0 message(s)