Aquarel ~ Paprika's

- september 08, 2023


Nadat ik de haan had afgemaakt wilde ik toch graag beginnen aan een nieuwe aquarel. Maar niet een te grote want ik moet er even weer inkomen. Deze foto vond ik op pixabay.com en het leek me wel een leuke om mee te beginnen.


In mijn A5 Etchr Lab Sketchbook plakte ik een vierkante kader met schilderstape, trok met behulp van een lichtplaat (A) de Paprika's over en begon met de achtergrond in Glacier Green (S). Daarna ging ik verder met de pompoenen en legde een basis van Yellow Ochre (VG).

De rechter pompoen was het eerst aan de beurt en daarop ging ik verder met een combinatie van Cadmium Orange (VG), Transparant Orange (WN) en Permanent Red Light (VG, schaduwen).
Voor de rode gebruikte ik Permanent Red Light, Permanent Red deep, Carmine (schaduwen) en een beetje Cadmium Orange (allen VG). Het groen kreeg een combinatie van Hansa Yellow Light (DS), Sap Green (VG), Hooker Green (VG), Undersea Green (DS) en Perylene Green (DS) met hier en daar een vleugje Burnt Sienna (H) en Burnt Umber (VG).Betekenis afkortingen:

A = Action
ABM = Art by Marlene
S = Schminke
VG  = Van Gogh
WN = Winsor & Newton

You May Also Like

0 message(s)