Enjoy...

- maart 23, 2019


Toen ik aan deze aquarel begon wist ik nog helemaal niet of/en wat voor quote ik hiervoor zou gebruiken.
En toen ik voor deze koos stond ik er ook nog niet eens zo bij stil, maar hij is zeer toepasselijk want ik heb ontzettend genoten van het tekenen en schilderen van deze aquarel.

Alleen al met het tekenen ben ik een paar uur bezig geweest en dat was heerlijk! Mijn referentie was dit keer wederom een tekening/aquarel van Andrea Gomoll en door haar heb ik eindelijk door hoe je moet tekenen. Ik kon wel een beetje tekenen maar had altijd heel veel moeite met dingen die over elkaar heen vallen (zoals bv de bloemen over het gewei). Ik dacht altijd dat je dan de bloem moest tekenen en daarna pas het gewei zodat je netjes aan de randen van de bloem verder kunt. Maar dan kom je uiteindelijk toch nog een keer in de knoop als je er later nog iets bij wilt of de verhouding klopt helemaal niet.Zij doet het heel anders. Ze tekent gewoon over elkaar heen en wat niet zichtbaar moet zijn gumt ze later weg. En ook het tekenen van het gewei doet ze heel simpel. Waarom heb ik dat zelf nooit bedacht?

Handlettering is ook iets wat ik nog graag beter wil leren. Het is redelijk goed gelukt omdat ik het eerst op een kladje schreef. Daardoor kon ik blijven gummen tot het goed was om het daarna met behulp van een lichtbak op de aquarel te zetten.


You May Also Like

0 message(s)