Hello spring

- maart 29, 2019Ja het is lente!! Ein-de-lijk!!
Zodra de herfst aanbreekt kijk ik alweer verlangend uit naar de lente en het moment dat alles weer mooi groen begint te worden. Volgens mij straalt deze pagina wel uit hoe happy ik ben dat we het mooie weer weer tegemoet gaan.


Mijn plan voor deze pagina was in de eerste instantie heel anders. Ik had een mooi setje stempels besteld die ik ervoor wilde gebruiken maar de achtergrond was te druk, ze zouden erbij in het niet vallen, dus die blijven nog even liggen.

Wel jammer dat ik geen foto heb gemaakt van de achtergrond zoals hij was toen ik hem net in mijn journal had geplakt. Hij leek niets op hoe hij er hieronder uit ziet. Het was zelfs een kladje, een vel printerpapier waarop ik mijn brayer had uitgerold en de stencils die ik op de gelli plate gebruikt had had schoongemaakt. Maar de basiskleuren waren zo mooi (roze, geel, groen en wit) dat ik hem niet weg wilde gooien.


Met stencils, stempels en spetters voegde ik nog meer kleuren toe tot ik tevreden was.

Na ff denken en ideetjes opdoen besloot ik om zelf bloemen te tekenen en die in te kleuren met gesso. Aangezien ik nog niet zoveel vertrouwen in mijn tekenkunst heb schetste ik de bloemen eerst op een papiertje, knipte ze uit en trok ze om.


De hartjes voor de bloemen knipte ik uit papier dat ik met de gelli plate maakte en de groene blaadjes zijn gestempeld met een zelfgemaakte foam stempel. Omdat ze zo licht gestempeld zijn komen de 'nerven' niet zo mooi uit en heb ik ze met zwarte pen wat meer benadrukt.


Voor het eerst heb ik de acryl stiften van de action gebruikt. Ze lagen al een tijdje in de la en voor de steeltjes vond ik de groene kleur wel erg mooi.
Ze zijn ook heel goed te gebruiken op clear stamps. De swirls onderin zijn ermee gestempeld, werkt perfect.


Tja het wordt eentonig maar ook dit keer heb ik enorm genoten van het kliederen, knippen en plakken. Misschien nog wel meer omdat ik moe was van het sausen en schoonmaken en mezelf even weer op moest laden.
Ik moet nog even doorzetten met de voorjaarsschoonmaak, er moet hier en daar ook nog geverfd worden, maar dan kan ik gaan genieten van een fris huis en het voorjaar.

HELLO SPRING!!

You May Also Like

2 message(s)