Cover voor mijn boekjes

- oktober 28, 2019

Je kan ze natuurlijk kopen, de covers voor je losse boekjes...
...maar wat is er nou leuker dan zelf eentje te maken?!

Voor deze cover gebruikte ik een stuk spijkerstof (een afgeknipte broekspijp) en kleurde, stempelde en stencilde erop met dylusions acryl verf. Niet eerst een primer of iets dergelijks, gewoon rechtstreeks op de stof en dat pakte bijzonder goed uit.


Aan de binnenkant plakte ik met houtlijm een vel foam en haalde het geheel daarna door de naaimachine. Niet te netjes, dat vond ik het leukst. Het overtollige stof knipte ik ca een halve cm groter dan het foam en rafelde het hier en daar. Om de cover te beschermen bracht ik een laagje Mod Podge aan.

Voor het elastiek maakte ik boven en onder 3 eyelets in de stof/foam. Het witte elastiek kleurde ik met dylusions spray paint bubblegum pink.

Het elastiek is niet te strak getrokken anders snijd het zo in de boekjes en dat vind ik zonde. Het elastiek in het midden van de rug moet het boekje dicht houden.


Nog wat koord/lint/wol met daaraan wat bedels geknoopt en mijn cover is klaar.
Ik ben er super blij mee!!

You May Also Like

0 message(s)