Wat doe je.....

- maart 09, 2020

.....met die art journals?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. En tot nu toe was mijn antwoord altijd: 'niks, gewoon leuk om af en toe naar te kijken'. Maar dat antwoord is verleden tijd. Want van één van mijn 'kunstwerken' heb ik een hoesje laten maken voor mijn nieuwe mobiel.

Hoesjes zijn voor mij heel belangrijk; ik gebruik een tablet, ereader of mobiel niet eerder dan dat er een stevig hoesje om zit want ik ben veel te bang dat ik ze laat vallen en ze kapot gaan. Maar dan vind ik het wel belangrijk dat ze er een beetje leuk uit zien. Omdat ik dit keer niks naar mijn zin kon vinden besloot ik zelf een hoesje te ontwerpen. In de eerste instantie ging ik uit van een foto maar toen ik mijn art journals zag dacht ik: 'daar moet ik wat mee doen!'

Mijn keuze viel op één van mijn laatste spreads, maar om hem goed op het hoesje te krijgen moest ik wel wat aanpassingen doen in PSP; de hele afbeelding spiegelen bijvoorbeeld anders kwam het gezichtje op de achterkant en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Omdat de quote daardoor ook in spiegelbeeld kwam te staan gebruikte ik de handige tool magisch vullen. Hiermee kan je dingen weg halen waarna het programma zelf de achtergrond weer invult. Zo heb ik de hele quote weg gehaald en je ziet er niets van. Met de text tool plaatste ik er weer een korte quote op.


Ik heb hem laten maken bij hoesjemaken.nl en ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. De kleuren zijn mooi en helder en komen heel goed overeen met het origineel. Op de foto's ziet hij er al mooi uit maar in het echt komt hij nog beter tot zijn recht.
En het is een heel stevig hoesje, ook niet onbelangrijk!


You May Also Like

0 message(s)