Koe Dekentje

- april 17, 2020


Speciaal voor Tess ontwierp ik dit dekentje want ze is dol op koeien.
Op de dagen dat wij oppassen (nu helaas even niet) gaan we altijd even bij de koetjes kijken en ze voeren. Het is al even geleden dat ik hem ontwierp en nu we meer tijd thuis door moeten brengen was het de gelegenheid om er aan te beginnen. Het is een perfect dekentje voor de lente waarin het s'avonds nog best koud kan zijn, dan is het fijn om even onder een dekentje te kruipen.

Corner to Corner haken is een heerlijk ontspannen werkje, je kan er lekker bij Netflixen of YouTube fimpjes kijken. Af en toe moet je even goed opletten omdat de kleuren in rap tempo wisselen maar er zijn ook hele stukken bij dat je achter elkaar door kan haken.

Op het hoogtepunt had ik geloof ik 15 bolletjes aan mijn werk zitten. Dat kan lastig zijn maar daar had ik voor mijn Rudolph deken al wat op gevonden en dat werkt perfect!
De rand werkte ik af met de crab stitch/kreeftsteek; groen langs het groene gedeelte en blauw/groen voor de rest en als finishing touch maakte ik nog een aantal pompons.


Het voordeel van C2C dekens is dat voor en achterkant gelijk zijn, je ziet helemaal geen verschil, en dat vind ik mooi!
Het formaat van deze deken is ca 95 x 80 cm, iets groter dan het Rudolph dekentje waar ze overigens ook nog prima onder past!

Wil je dit dekentje ook gaan haken, het digitale patroon is vanaf nu te vinden in mijn webwinkel. Met 1 klik op de button hieronder ga je naar de shop.
Het is een 10 pagina's tellend patroon dat onder andere een geschreven versie, een tel-patroon en een patroon met gekleurde blokjes bevat. 
Hieronder een sneak peak van hoe de patronen eruit zien.

Gekleurde blokken patroon: 
(in de gekleurde vierkantjes wordt het aantal blokjes dat je in die kleur moet haken weergegeven):
Geschreven patroon:
Telpatroon:


You May Also Like

0 message(s)