Cactus

- mei 06, 2020


Weer een spread met een rustige achtergrond.
Drukke achtergronden vind ik ontzettend mooi, maar ook altijd verschrikkelijk lastig en daarom probeer ik me wat in te houden.

Bij de Gnomes #2 was dat al goed gelukt maar daar had ik van tevoren al een beeld van hoe het er uit moest komen te zien. Bij deze was dat niet het geval, het enige wat ik wist nadat de achtergrond klaar was was dat ik er met een contrasterende kleur wat op wilde maken.Dat is uiteindelijk deze cactus geworden. Ik tekende hem zoals altijd eerst in het klad en bracht hem over met carbon papier. Eerst vulde ik de afbeelding in met witte gesso en daarna de groen en bruin tinten, allemaal van Dylusions. De high- en low lights maakte ik met mij favoriete color sticks van Jane Davenport  en de polychromos van Faber Castell.
De handlettering deed ik uit de losse hand, wel eerst met potlood, behalve het woord Beautiful. Die heb ik uitgeprint en overgetrokken.


Helaas is zwarte acryl verf of stift heel lastig te fotograferen van bovenaf, er komt altijd een waasje overheen te liggen dat ik maar niet weg kan krijgen. Erg jammer maar gelukkig laat de bovenste foto zien dat het echt zwart is Knipogende emoticon.

You May Also Like

0 message(s)