Cardinal

- december 28, 2020


Een van de dingen die ik heel erg jammer vind is dat dit vogeltje niet in ons land voorkomt.
Want de Cardinal is toch wel mijn favoriete vogeltje! En het is het enige vogeltje dat ik altijd nog een keer wilde schilderen. 
Vooral in deze tijd van het jaar zie je hem regelmatig voorbij komen in winterse aquarellen en dat ziet er altijd zo sprookjesachtig uit.

Ellen Crimi-Trent had er begin deze maand een tutorial van gemaakt en zodra ik die zag wist ik dat de tijd gekomen was om hem te schilderen. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer content ben met het resultaat.


Eén van de dingen waar ik zeer over te spreken ben is de achtergrond. Ondank dat ik dit schilderde in mijn Hahnemühle A5 watercolorbook vloeide de verf enorm goed deze keer. Zo langzamerhand krijg ik het papier onder de knie geloof ik Knipogende emoticon.
Ook de overgang van het blauw naar licht groen is heel erg mooi geworden.
En ook de tak en de Cardinal zijn goed gelukt (ook al twijfelde ik over de laatste toen ik er mee bezig was).


Door op de achtergrond te spetteren met schoon water als de verf nog vochtig is ontstaan er van die mooie bloemkoolroosjes. En als je er dan ook nog eens met witte gouache, of zoals ik met Dr. Ph. Martins bleedproof white, op spettert krijgt het een nog winterser effect.

You May Also Like

0 message(s)