Papegaai en meer

- februari 14, 2022


Een aquarel van een papegaai, maar dit keer digitaal gemaakt.

Een paar jaar geleden zag ik bij Creachick het digitaal tekenen/schilderen voorbij komen en ik vond het maar niks.
Vond het ook niet echt leuk als ze er een youtube van plaatste (maar bleef wel altijd kijken 😂).

Zoals het met veel dingen gaat moet ik altijd even de kat uit de boom kijken en het een tijdje op mij in laten werken, want begin vorig jaar begon ik het toch wel interessant te vinden. En na er heel lang over te hebben nagedacht (heb ik nog geen hobby's genoeg?) en een blauwe maandag Medibang te hebben geprobeerd (wat geen succes was) heb ik drie week geleden de knoop doorgehakt. 

Wat de doorslag gaf is dat ik nu mijn eigen tekeningen kan maken in Procreate, het digitale programma voor creatievelingen, en ze daarin meteen ook aan kan passen als ik dat nodig vind (zoals ik bv deed met de tekening van deze koe). Ik hoef ze nu ook niet meer te scannen om ze op de PC te zetten maar stuur ze er rechtstreeks naar toe wat een hoop handelingen scheelt.
Ook kan ik, wanneer ik geen zin heb om het plaatje na te tekenen, de foto in procreate overtrekken. 

Om het programma een beetje te leren kennen volg ik nu wat tutorials van Genevieve en ja, zoals altijd ziet het er makkelijker uit dan het is. 

Deze papegaai is mijn 1e poging en daar heb ik heeeeeel lang over gedaan.
Ik kreeg de kleuren ook niet zo vibrant in beeld als Genevieve maar dat bleek aan de instellingen van het canvas te liggen (de basis pagina waarop je tekent/schildert).
En wil ik het nog meer op een echte aquarel laten lijken dan moet ik een aquarelpapier canvas gebruiken.
Inmiddels heb ik er zelf 1-tje gemaakt en ga ik dat nog uitproberen.

Wat ook leuk is is dat je animaties kan maken van je eigen tekening zoals bijvoorbeeld deze snowglobe:


Tot nu toe had ik me alleen nog bezig gehouden met de aquarel penselen in het programma maar voor deze laatste creatie, een fantasie mot, gebruikte ik dekkende penselen en ook nog een aantal schetspotloden:
Eén van de leuke opties die procreate heeft is het spiegelend tekenen. Wat je aan de ene kant van de streep tekent teken je tegelijkertijd aan de andere kant. Dat kan makkelijk zijn wanneer je beide zijden gelijk wilt hebben zoals bv de vleugels en pootjes van deze mot.

Tot nu toe vind ik het best moeilijk maar wel heel erg leuk om te doen!

En ondertussen, of het niet gek genoeg kan, heb ik mij ook nog op een ander uitdagend project gestort.
Maar daar meer over in een volgende post.

You May Also Like

0 message(s)