Sokken breien

- maart 07, 2022


Ik was er al een beetje bang voor, het waterverven is op een laag pitje komen te staan.
Nu ik ineens twee nieuwe hobby's erbij heb ben ik daar helemaal op gefixeerd. Het meest nog op het digitaal tekenen/schilderen. Dat vind ik zooo ontzettend leuk om te doen op dit moment.

Maar tussendoor brei ik tijdens de koffie aan mijn 1e sok. 
Door de wedstrijd 'de BreiSTER' van Wolplein kreeg ik ook zin in breien en ik koos voor het patroon van Michelle. Het leek me al jaren leuk om sokken te breien maar niet met 4 of 5 pennen, dat vind ik echt verschrikkelijk. Aangezien sokkenbreien op een rondbreinaald ook kan leek me dat wel wat.
En het begon heel goed.....maar is helaas op een teleurstelling uitgedraaid. 

Op YouTube had ik even opgezocht hoe ik precies met een rondbreinaald moest breien want dat had ik ook nog nooit gedaan, en daarna ging het vlekkeloos van start. Om het nog iets moeilijker te maken leerde ik mezelf ondertussen continentaal breien, dat leek me veel handiger en sneller dan het 'ouderwetse' wat ik zelf altijd doe/deed.

Recht ging vrij snel goed, averecht is nog een dingetje maar dat zal ik ook wel onder de knie krijgen wanneer ik wat meer averecht moet breien.
Na het breien van het patroon kwam ik er echter achter (en ja, ik weet het, ik had tussendoor moeten meten) dat het voetgedeelte veeeeeeeel te lang werd. Afgezien van dat ik had moeten meten tussendoor vind ik het wel raar want het patroon is voor maat 39 dus ga ik er vanuit dat ik het ingebreide patroon niet aan hoef te passen.

Maar kijk,  mijn grote teen zit bij mijn vinger dus het teen gedeelte moet veel lager beginnen. En dan valt dat mooie grote 'hart' weg en dan is het patroon niet meer compleet.
Ik baal er verschrikkelijk van en weet nog niet hoe ik dit ga oplossen. 
Aan de ene kant denk ik dat ik gewoon uit ga halen en met strepen verder ga want dat inbreien vond ik wel een heel gedoe en zoals je kan zien op de foto hieronder is het niet een mooi gelijkmatig geheel geworden. Aan de andere kant vind ik dat ook weer zonde want ik viel juist voor het patroon van deze sok. Maar ja, hoe ik het ook wend of keer, dat patroon is toch al verpest omdat de lengte niet uit komt. En ik brei toch echt niet super los.
Ik ga er nog even rustig over nadenken hoe ik dit nu op ga lossen.
Wort vervolgd...

You May Also Like

0 message(s)