Gratis haak-, brei-notitie boekje(s)

- maart 28, 2022Sinds ik de app Procreate heb  ben ik helemaal weg van het digitaal tekenen en schilderen.
Door het volgen van tutorials ben ik al aardig thuis in het programma en als ik toch nog iets niet weet of er niet uit kom zoek ik even op YouTube, een eindeloze bron van informatie 😉

Tijdens die zoektochten stuitte ik op een app waarvoor ik mijn digitale creativiteit enorm goed kan gebruiken: Goodnotes.
Goodnotes is een digitale planner en notities app zonder grenzen. Je kan er in typen, schrijven, tekenen, foto's en stickers 'plakken', teveel om op te noemen.

Natuurlijk was ik niet tevreden met de standaard covers en inhoud die de app ons te bieden heeft en na wat speurwerk op het www is er een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan: het zelf maken van digitale notitie boekjes.


Zelf gebruik(te) ik de notities app op mijn telefoon veel, oa voor het schrijven van recensies van boeken voor mijn boekenblog, maar dat is heel basic. 
Nu heb ik een speciaal recensie boekje ontworpen waarin ik alles kwijt kan wat ik belangrijk vind... 


...en maakte ook nog een aantal stickers die ik er hier en daar bij kan 'plakken'. 


Het is het 1e boekje dat ik maakte dus hij is vrij basic qua ontwerp, dan bedoel ik vooral dat ik me op dat moment nog niet bezig hield met tabbladen en hyperlinks. 
Het is ontzettend verslavend en ik ben druk in de weer met het maken van nog meer notitieboekjes en agenda's en heb de werking van de hyperlinks, waarmee je in het boek kan bladeren via de tabs, ook zo'n beetje onder de knie.

Zo maakte ik ook een notitie boekje om mijn haak- en brei- projecten in te noteren. Vaker wel dan niet verander ik iets aan het patroon, dat schrijf ik dan op een kladje maar 9 van de 10 keer ben ik dat later kwijt. Of ik weet niet meer welke haaknaald ik gebruikte voor een project dat even stil heeft gelegen, ook zo irritant.  Dat zal me met dit digitale notitieboekje niet zo gauw gebeuren.

Onderstaande boekjes zijn mijn 1e uitwerking ervan. 
Omdat ik het zo leuk vind heb ik besloten deze boekjes gratis beschikbaar te stellen. Het enige dat je nodig bent is een iPad en de app goodnotes 5.


Je kan ook een patroon, of een gedeelte ervan, erin 'plakken' zoals ik in het blauwe boekje heb gedaan. Je kan een label op de voorkant maken met een titel, mogelijkheden genoeg.
Voorin het boekje staan wat tips en tricks voor het gebruik en voor de rest wijst het zich vanzelf. 

Je kan kiezen uit de regenboogkleuren en/of de blauw/groene variant. De tabbladen zijn voorzien van hyperlinks.

Klik op onderstaande button om ze nog wat beter te kunnen bekijken en om ze te downloaden:


Mocht je het notitieboekje gedownload hebben en het een leuk boekje vinden, laat het me ff weten. Mocht je op en/of aanmerkingen hebben, laat het me dan ook weten, ik leer graag van mijn fouten 😉

Momenteel ben ik bezig met een uitgebreidere variant die ook stickers bevat en mogelijkheden biedt om het boekje in te delen naar jou eigen smaak.  Deze zal tzt in de webshop verschijnen.

You May Also Like

0 message(s)