Illustraties

- april 04, 2022


Van de dame waarvan ik brushes en watercolorpapers kocht voor Procreate, Lisa Glanz, volgde ik een tutorial waarin ze ons leert hoe je haar brushes kunt gebruiken.
In deze tutorial maakten we een schattig vosje in een fantasie bos.

Een hele middag, voor de buis tijdens schaatswedstrijden, heb ik zitten tekenen en schilderen en ik genoot ervan! Wat is dat ontzettend leuk en verslavend. En wat een geweldige set brushes, zo veelzijdig!


Wat mij enorm aansprak waren de kleuren van deze illustratie. Maar buiten hoe haar brushes te gebruiken gaf ze ons geen informatie over de kleurnummers. Het was dus een beetje gokken maar ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over de combi. En ook over het vosje, die we ook zelf moesten tekenen. Toen het vosje al een tijdje klaar was kwam ik er achter dat je heel makkelijk de kleuren uit een afbeelding kan halen in Procreate. Goed om te weten voor een volgende keer.

Omdat het zo leuk ging en ik een illustratie wilde maken naar mijn eigen idee begon ik de volgende dag aan een nieuwe. Bij gebrek aan inspiratie wat betreft het beestje koos ik voor een koetje, hoe kan het ook anders als je zelf een stal vol hebt rondlopen 😉

Het is nog best moeilijk om schattig en illustratief te tekenen in plaats van het zo echt mogelijk te willen doen lijken. Maar ik geloof dat het redelijk gelukt is. Ik ben er in ieder geval tevreden over en heb naar mijn mening goed gebruik gemaakt van de grote variatie aan brushes. Vooral de decoratieve brushes (de blaadjes die je ziet op de bomen en het patroon op de vacht van de koe) vind ik erg leuk.


You May Also Like

0 message(s)