Product Labels #1

- juni 13, 2022

Toen ik een paar jaar geleden druk in de weer was met Mixed Media begon ik labels te sparen. Labels van kleding en gebruiksvoorwerpen, om die om te toveren tot kleine Mixed Media projectjes. Ik heb er echter nooit wat mee gedaan en inmiddels had ik in een opruimerige bui ook alweer wat van het gespaarde weggegooid 😞. Gelukkig vond ik nog wat terug en ik besloot er nu echt wat mee te gaan doen. 

Ze zijn heel geschikt voor de kleinere elementen die je in de boekjes van Art by Marlene vind, die heb ik dan ook veelvuldig gebruikt, maar ik vond het ook leuk om zelf dingen te maken.
Bijna alle tags bewerkte ik rondom met Black Soot Distress inkt en de quotes zijn van AbM, Dylusions of Tim Holtz.
De voorkant van de labels liet ik (meestal) voor wat ze waren.
Onderstaande label is van Tante Betsy en de roze bloem heb ik zo gelaten, die vond ik veel te mooi. Op de andere kant stond tekst en die is zichtbaar gebleven omdat ik gebloemd tissue papier op het label plakte, het bijtje liet ik er buiten. De rest is van Art by Marlene (AbM) en het randje met streepjes en stipjes maakt het af.
Het label van het slaapshirt beplakte ik met stroken zelfgemaakte washi tape, stempelde cirkels met wit, stempelde hier en daar het woord Journey, plakte er zwarte washi tape op en een uil van AbM. Ik maakte het af met een randje kruisjes.
Het label van Tencel (vlg mij was het van lakens maar weet het niet zeker) was dubbel en knipte ik doormidden. Op deze smeerde ik eerst wat transparante gesso, daarna ging ik met dylusions verf aan de slag. Na nog wat mark making plakte ik er een raket en planeet van ABM op.
Dit ovale label is ook van Tante Betsy. De achterkant was blanco en ik besloot alleen wat groen aan de blauwe kleur toe te voegen. Door een stencil op het groen te leggen en er met een baby doekje overheen te vegen ontstond er een patroon in de achtergrond. Ook spetterde ik nog met wit voor ik met mijn focal point begon. Die bestaat uit theekopjes geknipt uit gelli plate prints (al die prints die ik jaren geleden maakte komen nog steeds goed van pas 👍). Het touwtje aan het labeltje is van een echt theezakje.

You May Also Like

0 message(s)