Kruiken

- september 15, 2022


Geïnspireerd door een aquarel die ik ergens voorbij zag komen ging ik op zoek naar een gelijksoortige afbeelding van stenen kruiken.
Ik vond een totaal ander plaatje, wel met kruiken, maar heel vrolijk en zonnig, en besloot die te gaan maken.

Ik schilderde hem op de 1e pagina van mijn nieuwe A5 EtchrLab Sketchbook. 
Geen enorm grote aquarel dus maar wel eentje waar ik een aantal dagen over heb gedaan. 
Het was in die week eigenlijk veel te warm om op mijn hobby kamer te zitten en daarom deed ik elke dag een beetje.
Hieronder een aantal foto's van dat proces.Het voorbeeld heb ik niet letterlijk gevolgd.
Zo heb ik de stenen onder de kruiken wat donkerder gemaakt, dat vond ik mooier afsteken. En ook de bloemen zijn iets anders geworden.
De potten kregen eerst een laagje Yellow Ochre (Van Gogh) en een beetje Napels Yellow Red (VG). 
Daarna gebruikte ik voornamelijk de kleuren Burnt Sienna (Holbein) en Transparant Orange (W&N) met hier en daar wat Burnt Umber (VG). Voor de wit/grijze plekjes Dr. Ph.Martins Bleed Proof White met wat Neutral Tint (Daniel Smith). Voor de schaduwen en de bruine plekjes maakte ik een mengsel van Burnt Sienna en Permanent Violet Blue (VG). 

Gebruikte kleuren voor de stenen: Eerst een laagje Napels Yellow Red (VG), daarna Neutral Tint (DS), Burnt Umber (VG), Burnt Sienna (H) soms gemengd met een beetje Ultramarine Blue (DS) voor de schaduwen.

Voor de bloemen/blaadjes: Green Gold (DS), Sap Green (VG), Hookers Green (VG), Perylene Green (DS), Permanent Red Violet (VG) en Quin.Magenta (DS). Het gele hartje met een acryl stift.


You May Also Like

0 message(s)