Appels

- september 26, 2022

 


Ja hoor, het is weer tijd om appels te oogsten,
en dat vond ik meteen een goede gelegenheid om een aquarel van appels te maken. 

Maar eerst maakte ik een aantal appeltaartjes in een potje, heb 15 bakjes appelmoes in de diepvries zitten en maakte, omdat ik niet genoeg potjes had, ook nog een aantal mini appeltaartjes die inmiddels ook in de diepvries zitten.

Kijk voor het recept van de appeltaartjes in een potje hier. De mini appeltaartjes maakte ik volgens hetzelfde principe in een springvorm van 12cm.Op unsplash.com vond ik een mooie foto die ik als referentie voor mijn aquarel gebruikte.


Het schilderen van de appels was niet zo heel moeilijk, maar de blaadjes.... o daar heb ik toch zo'n moeite mee. Toch was ik wel tevreden, tot ik aan de achtergrond begon, daar heb ik ontzettend mee zitten knoeien.
Voor mijn gevoel was hij klaar, maar toen ik een poosje later de foto op mijn tablet bekeek vond ik het echt verschrikkelijk lelijk. 


Ik besloot met indigo (dat ook onderin de achtergrond zit) over de bovenkant van de achtergrond te gaan en dat was wat mij betreft een goede keuze. Nu is het een meer samenhangend geheel geworden.

De bokeh maakte ik met een cirkel stencil en sponsjes en spetterde nog een klein beetje wit.

You May Also Like

0 message(s)