Haken ~ Golden Oldie

- januari 10, 2023


We zitten inmiddels alweer op de 10e dag van het nieuwe jaar, wat gaat dat toch ongelofelijk snel!

Ik moest even bijkomen van de kerst en nieuwjaars drukte en heb mijn blog even gelaten voor wat hij was. Maar natuurlijk heb ik in die tijd wel ge-hobbied, daar kan ik niet zonder 😉

Ik startte na de kerst voor het eerst weer met een haak-projectje. Daar had ik ongelofelijk veel zin in maar wist niet of mijn pols dat wel leuk zou vinden want helaas ben ik nog steeds niet pijn vrij. 
Maar gek genoeg had ik geen last tijdens het haken, wat ik een tijd terug wel had.

Ik begon wel klein, met een paar polswarmers, maar het ging zo lekker dat ik meteen 2 paar haakte.
Ze zijn gehaakt volgens het oude, vertrouwde patroon dat ik jaren geleden ook al eens gebruikte en ze zijn verreweg mijn favoriet. Handschoenen trek ik bijna nooit aan maar deze polswarmers altijd als het heel erg koud is.
Ik haakte deze en een paar zwarte en aan de onderkant van de boord haakte ik bij de beige de kreeftsteek en bij het zwarte paar een picot randje.

Voor de liefhebbers staat hieronder uitgelegd hoe ik de boord haakte en vanaf de boord kan je verder gaan met dit patroon.

Garen: Royal van de Zeeman of Stylecraft Special DK
Haaknaald: 4

38 lossen
sluit de ketting en haak 38 stokjes
haak 10 toeren reliëf stokjes
haak een toer vasten achterlangs om de laatste toer reliëf stokjes (zo ontstaat het mooie randje)
Ga nu op de toer vasten verder met het patroon van Crejjtion

Het patroon van Crejjtion is gebaseerd op 40 lossen maar voor mijn boord gebruik ik 38 lossen omdat ik graag een wat strakkere boord heb. Daarom smokkel ik in de 1e toer van het patroon een beetje door een paar keer een steek minder over te slaan dan staat aangegeven zodat ik wel uit kom met het patroon. 

Het gedeelte van de hand is gemeten vanaf het randje ca. 12 cm hoog en zonder gat voor de duim, dat vindt ik fijner zitten.

Als je polswarmers klaar zijn kan je aan de onderkant van de boord nog een leuk randje haken maar dat hoeft niet want ook zonder zijn ze mooi!

You May Also Like

0 message(s)