Procreate ~ Klaprozen

- januari 27, 2023Aquarel in Procreate is moeilijk. Het is moeilijk om die zo herkenbare transparantie en het vloeien van de verf, dat ongrijpbare en on-controleerbare, vast te leggen.
Maar ik wil het wel graag leren want dat het kan heb ik al vele malen gezien.

Om het te leren wil ik daarom de komende tijd meer gaan oefenen. Ik wil aquarellen die ik al eerder met echte verf maakte nu in Procreate namaken. Er ligt voor mijn gevoel dan minder druk op om een mooi 'schilderij' neer te zetten. Ik heb hem al eens gemaakt en als ik het nu in Procreate verknoei.....jammer dan 😉

Het eerst probeersel zijn deze klaprozen.
En wat was het heerlijk om te doen! Zo lekker relaxed.

Hieronder kun je het proces, waar ik dagen over deed, in 30 seconden volgen. Wil je het wat langzamer afspelen, klik op het tandwieltje, kies playback speed en kies 0,75 of één van de langzamere settings erboven. Het filmpje begint op zijn kant maar later is het goed. 


Ik wil proberen voor elke aquarel andere brushes te gebruiken zodat ik ze goed leer gebruiken en de verschillen naderhand ook goed kan zien. Aan het einde van het filmpje kun je zien dat ik de gebruikte brushes genoteerd heb.

Hieronder de originele aquarel. Echte aquarelverf is zachter van kleur en minder verzadigd. Dat droogt ook altijd lichter op. In Procreate heb je daar geen last van en blijven de kleuren zoals je ze aanbrengt.
Voor mij was dit een heel leerzaam project en het eindresultaat is boven verwachting.

You May Also Like

0 message(s)