Haken ~ Pocho

- januari 20, 2023


Vanaf het moment dat ik begon met het uitschrijven van het patroon wilde ik de poncho haken met 1 van de alternatieven die ik er in noem. Maar helaas liet mijn pols dat niet toe. Tot begin dit jaar en ik voorzichtig begon met een paar polswarmers.
Dat ging zo goed dat ik het er op waagde. 

Ik kocht 1 dikke bol Stylecraft Special Aran with Wool (400g, 816m) in de kleur charcoal en begon vol goede moed. Het haken ging best lekker en vlot met haaknaald 8 en ik was al een eind op pad toen de hond mijn haakwerk te pakken kreeg 😞. Gelukkig had hij aan de 'goede' kant geknaagt en kon ik, na een stuk uithalen, verder gaan.
Dit garen haakt lekker weg maar is wel ietsje dunner dan het garen van de Zeeman waarmee ik het origineel haakte.
Ik had al besloten hem iets kleiner te maken dan het origineel, want hij zakt na verloop van tijd toch nog wat uit, en had daardoor aan die ene bol precies genoeg. Had de hond er niet aangezeten dan had ik misschien nog wat meer over gehad, nu heb ik ongeveer een meter over.


Hieronder kun je goed zien hoe hij valt. Ik heb er voor de foto een leren jasje onder.
Het was een beetje lastig om mezelf goed op de foto te zetten dus de scherpte laat iets te wensen over 😉

Het patroon van de poncho is te vinden in mijn webshop.

You May Also Like

0 message(s)