Home Deco - Papieren Pompoenen

- oktober 09, 2023


Paddestoelen zijn de trend voor het herfst interieur heb ik me laten vertellen. Nou... voor mij zijn pompoenen de must have's. 

Paddestoelen vind ik leuk hoor, maar pompoenen vind ik veel leuker.
Ik heb ze in alle soorten en maten maar dit seizoen neig ik wat meer naar naturel tinten. Komt waarschijnlijk door de nieuwe naturel inrichting die we hebben 😉

Ik kocht een paar echte wit/crème pompoenen (3 om exact te zijn) maar dat was in mijn ogen niet genoeg. Dus besloot ik zelf maar weer eens wat te maken.
Ik knipte een wc rolletje aan beide zijden 1 cm in, vouwde dat naar binnen en plakte de kraft stroken, gesneden in stroken van 2cm van de smalle kant van een A4 (papier van de A), met het lijmpistool rondom vast. De eerste vier stroken plakte ik in een + vorm aan 1 kant van de wc rol en plakte ze daarna aan de onderzijde vast. De volgende 4 stroken plakte ik tussen de 1e vier stroken in een x en plakte ze ook aan de onderzijde vast. Zo ging ik verder totdat de pompoen dicht was. 

Natuurlijk was ik weer te enthousiast bezig om het proces vast te leggen 😏 maar ik denk dat de foto's wel voor zich spreken.
Met een takje van buiten, wat tilantia, gedroogde groene blaadjes en wat krullen gemaakt van ijzerdraad met papier erom (heb het al jaren maar geen idee meer hoe het heet 😂) maakte ik het verder af. 
Natuurlijk moest ik er 2 hebben dus maakte er nog 1-tje maar dit keer liet ik de wc rol voor wat hij was en plakte aan de boven een onderkant een cirkel om houvast te hebben voor de stroken. Hij is dus iets hoger van model maar het formaat van de stroken bleven hetzelfde.
Wat mij betreft zijn ze helemaal het einde en ze passen perfect in ons nieuwe interieur!

Betekenis afkortingen:

A = Action
ABM = Art by Marlene
AM = Amsterdam
D = Dylusions
DW = Dina Wakley

You May Also Like

0 message(s)