Haken ~ De tijd vliegt

- oktober 29, 2023


Deze maand is het al weer 5 jaar geleden dat ik mijn eerste haakpatroon verkocht, en nog altijd is het baby vestje mijn meest verkochte patroon. 

Het patroon is geschreven voor de leeftijd 6 tot 12 maand maar is eenvoudig wat groter of kleiner te maken door in haaknaald naar beneden of boven te gaan. Natuurlijk kun je ook altijd minder of meer steken opzetten en de lengte van de panden en mouwen wat aanpassen.

Door te spelen met knopen; 1, 2 of langs het hele voorpand, kun je hem volledig aanpassen naar je eigen idee en smaak. Ook zou een nep zakje op 1 of beide voorpanden leuk staan.

Ik heb altijd nog een keer een variant met zakjes willen haken, ik had er zelfs al een mooie bruine wol voor gekocht, maar het is er (nog) niet van gekomen en op dit moment ziet het er ook niet naar uit dat ik snel weer aan de haak kom. Daarom heb ik wat gespeeld in Photoshop om te kijken hoe dat lijkt.
Nou, dat ziet er toch super schattig uit!
Hoe je dit nep zakje maakt staat natuurlijk niet in het patroon beschreven omdat dit digitaal gemaakt is, maar in mijn hoofd weet ik al precies hoe ik het zou doen: een klein lapje haken in dezelfde steek, langs de zij- en onderkanten een randje haken en hem met de bovenkant vast naaien op de voorpand(en). Met een knoopje zou ik het klepje/nep zakje dan vast zetten.

Mocht je dit leuke vestje willen haken, het patroon kan je vinden in mijn webshop, link bovenin de balk.

You May Also Like

0 message(s)