Sometimes...

- juli 22, 2019


Gek hoe een achtergrond die je helemaal niet zo mooi vind...
kan uitgroeien tot een hele mooie pagina.

De kleuren combi leek me in theorie zo mooi maar toen ik hem op het papier had viel het me tegen. En dan is het zo lastig om te bedenken wat je er mee moet doen.
Ik zag wel al vrij vlot dat een aantal afbeeldingen uit een stansblok van Art by Marlene wel heel mooi bij deze achtergrond stonden, maar ook daarmee had ik geen idee wat te doen.

De hele pagina stencilde ik nog met 1 en dezelfde stencil en op elke kleur gebruikte ik een lichtere of donkerder variant van dezelfde kleur. Daarmee werd de achtergrond wel interessant maar bleef rustig. Op de foto hieronder kun je dat hier en daar nog zien.

Uiteindelijk kwam ik op het idee om deze lange quote te gebruiken en die te handletteren. De golfjes tekende ik met behulp van een mal die ik zelf maakte uit mica. De letters schetste ik eerst met potlood en trok ze daarna over met zwarte fineliner/stift.

Omdat ik vond dat het geschreven gedeelte er nog niet genoeg uit sprong verfde ik de boven- en onderkant van de pagina zwart en maakte de tussenliggende strepen wit met zwarte stipjes. De vogel keek de verkeerde kant op voor deze spread dus scande ik hem en draaide hem om. Ook de borders scande ik want daar zitten maar twee van in een blok en ik had er meer van nodig. Maar ook omdat ik ze zo mooi vind. Ik wil ze vaker kunnen gebruiken!

Nog wat stipjes en een paar kleine sterretjes hier en daar en ik ben super tevreden over het eind resultaat!

You May Also Like

0 message(s)