Beertje

- januari 10, 2020


Tussen kerst en oud en nieuw heb ik niet veel getekent/geverfd behalve dit kleine aquarelletje.
Wederom geïnspireerd door YouTubers. Dit keer door Emma Lefebvre (beertje) en Ellen Crimi-Trent (de plaid sjaal).

Het tekenen was een fluitje van een cent, het beertje stond in no time op papier, maar het verven mislukte de eerste keer volledig en dus begon ik vrolijk weer opnieuw.
De meeste moeite had ik met de vage kerstbomen op de achtergrond, het lijkt zo makkelijk als je de tutorials van Emma bekijkt, maar het viel me vies tegen. Ook de plaid sjaal mislukte de 1e keer volledig, lijkt ook makkelijker dan het is.

Het eindresultaat van deze tweede is best leuk geworden al zie ik hier en daar dingen die in mijn ogen anders hadden moeten zijn. Maar het is een leerproces en voor aquarel geldt: veel oefenen.


Het papier uit de A5 journal van Art by Marlene leent zich goed voor aquarel zolang je maar niet helemaal tot aan de rand verft. Ook dat deed ik bij mijn 1e poging en die rand was ontzettend lelijk, daarom koos ik er de 2e keer voor om dat niet weer te doen en gewoon uit de losse hand een border te maken.

You May Also Like

1 message(s)