Olifantje

- augustus 31, 2020


Een tijdje terug maakte ik de Quirky Bird van Tamara Laporte met aquarel verf...
en dit keer stelde ze de tutorial van de Olifant beschikbaar op YouTube.

Eigenlijk heb ik de tutorial niet echt gevolgd want Tamara werkt in deze het meest met aquarel verf en ik wilde hem maken op een achtergrond van acryl verf. Ik heb even gekeken hoe ze de olifant tekende en hoe hij ingekleurd was en thats it.

Maar deze spread was een enorme worsteling.
De achtergrond niet, die lag al weken te wachten om gebruikt te worden, en ook het tekenen was een fluitje van een cent.


Het probleem zat hem in de schaduwen die ik wilde maken met de color sticks van Jane Davenport. De verf was blijkbaar toch nog niet droog genoeg. Daarna gebruikte ik een zwarte stift die maar niet wilde drogen en telkens uit bleef vegen. Ik werd er niet vrolijk van.
Dat hij nog zo mooi uit zou pakken had ik op dat moment niet verwacht.


De basis van de jurk is de achtergrond, ik wilde hem niet inkleuren of invullen met collage papier zoals Tamara doet. Maar om de jurk er uit te laten springen moest ik er wel wat meer mee doen. Ik stencilde er roosjes en andere bloemetjes op met wit en eggplant van Dina Wakley. Om hem nog meer te accentueren bracht ik schaduw aan met de color sticks van Jane Davenport. 
De kroon en de kraag van de jurk hebben ook de kleur eggplant gekregen.
Een swirl stencil (en een beetje van mijzelf) en een quote maken de pagina verder af.

You May Also Like

0 message(s)