Zeeschildpad

- augustus 17, 2020


Ik vind het lastig om zelf iets te verzinnen om te schilderen...
...en dus kijk ik regelmatig even in mijn 'later bekijken' lijstje van YouTube of daar iets bij zit wat me op dat moment aanspreekt.

Deze zeeschildpad is een tutorial van Emma Lefebvre en na verschillende pogingen te hebben gedaan een schildpad na te tekenen besloot ik hem over te trekken op een vel uit de A5 ringband van Art by Marlene. De verhoudingen klopten telkens van geen kant en ik was het helemaal zat; ik wilde met mijn aquarelverf spelen en niet mijn tijd verdoen met oeverloos tekenen.

De aquarel is uiteindelijk een beetje van Emma en een beetje van mijzelf geworden. Ik volgde haar tutorial maar ging ook een beetje mijn eigen gang, vooral met de kleuren. 

Na de eerste light wash schilderde ik het schild en was helemaal happy met het resultaat. De voorpoot zorgde echter voor een domper in mijn happy mood, ik was er niet blij mee.
Maar ik ging stug door en uiteindelijk vind ik het totaal plaatje nog helemaal niet zo gek.You May Also Like

0 message(s)