Pinguin

- november 10, 2020


Onlangs stuitte ik op een hele mooie, informatieve website.
Het is de website van de Engelse Rachel Toll, en zij maakt prachtige aquarel schilderijen.

Wat ik vooral heel erg leuk vind is dat zij haar kennis deelt en een stap voor stap uitleg geeft van de dingen die zij maakt, begeleid met foto's. Dat werkt nog veel prettiger dan een YouTube filmpje. 

Geïnspireerd besloot ik te beginnen met de Pinguin die volgens haar makkelijk is voor een beginner.. 
Ik vond een afbeelding op internet, trok hem over in mijn Hahnemühle A5 watercolorbook met behulp van mijn lightpad van de Action (ik had dit keer geen zin om zelf te tekenen, ik wilde gelijk verven 😉) en volgde haar stappenplan. 
Het is een stappenplan dat ook ruimte bied aan eigen fantasie/interpretatie, erg fijn.


Natuurlijk zijn er verbeter puntjes in mijn uitvoering. Zo had ik de schaduwkleur op de buik iets minder intens moeten maken en misschien een beetje minder rood in het paars moeten mengen. 
Maar hij was zeker goed te doen, deze Pinguin, en daardoor was het ook erg leuk om te doen, het belangrijkst!


You May Also Like

2 message(s)