Schotse Hooglander

- november 20, 2020


Niet vaak zul je mij dit horen zeggen...
...maar ik ben trots op dit schilderij Glimlach

Het is verre van perfect, maar het is wel een schilderij dat ik helemaal alleen, zonder tutorial te volgen, heb geschilderd. En, wat nog leuker is, het voorbeeld is een foto die ik zelf in 2016 maakte.


Het was best spannend om te beginnen, vooral omdat ik dit keer niet in mijn kleine A5 watercolorbook werkte maar op een vel Fabriano van 24 x 32 cm. En nadat ik de snuit, de hoorns en het oog geschilderd had en ze voor mijn gevoel goed gelukt waren werd het nog spannender. 


Maar het verliep wonderlijk genoeg vrij vlot en zonder veel gepruts. Misschien is het wel veel beter om mijn eigen ding te doen want nu werd ik niet afgeleid door een voorbeeld dat er anders en beter uitzag dan die van mij.

Achteraf wilde ik wel dat ik hem op mijn Arches papier had geschilderd, maar dat is vrij duur papier en om dan gelijk zo'n groot vel te gebruiken om het dan te verprutsen.....Verlegen emoticon
Dit papier bevat 25% katoen en alhoewel ik al wel verschil merkte met papier zonder katoen, ik ben heel benieuwd hoe het uitgepakt had op Arches. Misschien moet ik hem nog maar een keer maken, al was het alleen maar om het verschil te voelen en zien.


You May Also Like

0 message(s)