Varkentje

- januari 15, 2021


Een van de 1e aquarellen die ik na jaren maakte was een varken.
Een heel bontgekleurd varken. En ook al is het geen hoogstandje, ik wordt er altijd vrolijk van als ik er naar kijk.


De foto die ik voor dit varkentje gebruikte komt van unsplash.com. Het vriendje/vriendinnetje heb ik voor nu even achterwege gelaten. Ik tekende hem na op printerpapier en zette hem met de lightpad van de Action in mijn Hahnemühle A4 watercolorbook. Daar schilder ik minder vaak in dan de A5, die is al bijna vol. 


Omdat ik dit keer mijn nieuwe quill aquarel penseel wilde gebruiken koos ik voor de A4.
Quill penselen zijn nl vrij groot. Ze hebben een hele dikke buik waardoor ze veel water/verf vast kunnen houden. Daarnaast hebben ze vaak een hele mooie scherpe punt. 


Mijn quill penseel kocht ik op AliExpress (Zytang Art) en ook dit keer is het wat mij betreft geen miskoop. Het is een ontzettend fijn penseel om mee te schilderen, heeft inderdaad die hele mooie scherpe punt, en omdat hij zo groot is ga je automatisch wat losser te werk. Dat is voor mij alleen maar goed Knipogende emoticon


Hetgeen waar ik het minst tevreden over ben zijn de haren. Ik had ze uitgespaard met maskeervloeistof maar ik vind ze een beetje te aanwezig. 

You May Also Like

0 message(s)