Zonnebloem

- mei 26, 2021


Het is alweer even geleden dat ik een 'stap voor stap' wilde volgen...
...maar na een mislukte aquarel leek het me een goeie oppepper. Want het hakt er toch altijd wel in zo'n mislukking.
Het is niet het einde van de wereld, maar de zin om weer aan iets nieuws te beginnen is dan altijd ver te zoeken en dan is het wel lekker om een tutorial te volgen.

De tekening van de zonnebloem lag al een hele lange tijd klaar dus het was alleen een kwestie van overtrekken op mijn aquarel papier. Ik koos deze keer voor cold pressed Fabriano Artistico 100% Cotton in de variant extra white. Maar verkijk je niet op dat extra white want het is niet veel witter dan mijn andere aquarel papier. Dat was nogal een teleurstelling toen het blok werd thuisbezorgd.


Voor ik begon plakte ik op een stuk bakpapier overlappende repen afplaktape waarop ik de omtrek van de zonnebloem overtrok. Uitgeknipt, bakpapier verwijderd en op de zonnebloem geplakt zorgde het ervoor dat ik zonder problemen aan de achtergrond kon werken. Die lukte daardoor meteen erg goed. Vooral het gedeelte aan de rechterkant, geel/turquoise, vind ik erg mooi geworden. 
Hier en daar is er toch een klein beetje verf  door de naden van het afplaktape gelopen maar dat zie je aan het einde bijna niet terug.


Eigenlijk heb ik voor deze zonnebloem de 'stap voor stap', van Rachel Toll, niet eens echt gevolgd. Ik had de blogpost even bekeken en ging daarna mijn eigen gang want ook al is de stand van de zonnebloem hetzelfde, de bloem is toch anders dus kon ik niks met haar schaduw partijen etc.  You May Also Like

0 message(s)