Boot

- mei 05, 2021


Geïnspireerd door Maria Raczynska...
(zij heeft een heel mooi, inspirerend YouTube kanaal met heel veel zee en strand aquarellen) ging ik op zoek naar een afbeelding van een bootje en die vond ik op Pinterest.


Hij leek me niet zo heel erg moeilijk maar daar had ik me toch een beetje op verkeken.
Ik liet me door al die kleine details als roestplekjes, kleine plekjes restverf etc. veel te veel verleiden tot pietluttigheid en daarmee maakte ik het mezelf niet makkelijk.


En dat had ik nou juist willen vermijden door de bootjes op de achtergrond en  het touw om de boeg weg te laten. 
Ook besloot ik de paal naast de boot weg te laten, maar dat deed ik pas toen ik mijn aquarel zo'n beetje klaar had. Ik was bang dat het alleen maar raar zou lijken en had ook niet het idee dat het toegevoegde waarde had in mijn schilderijtje (A5).


Het moment waar ik altijd naar uit kijk is het verwijderen van de washi tape. Het is net of je aquarel dan pas tot leven komt; hij lijkt ineens zoveel frisser.

En als je een tijdje afstand hebt genomen en er dan weer naar kijkt zie je ineens dingen die je heel mooi vind. Zoals bijvoorbeeld de lucht, die is erg goed gelukt en daar heb ik maar heel weinig tijd aan besteed.
You May Also Like

0 message(s)