Vandaag is het dierendag

- oktober 04, 2021


En voor deze dag schilderde ik een varkentje...
...dit keer het vriendje van het varkentje dat ik in januari maakte.

Zonder van tevoren op te zoeken welke kleuren ik voor dat varkentje gebruikte zag ik nu, tijdens het schrijven van deze blogpost, dat ik vrijwel dezelfde kleuren gebruikt heb: permanent red deep,  azo yellow deep en Cobalt Blue. En een vleugje Neutral Tint voor de ogen, diepste schaduwen en de plank.
Geweldig dat je met zo'n beperkt palet, en dan met name de 1e drie kleuren, zo'n variatie aan roze/paars tinten kan creëren. 


Het is nog steeds mijn bedoeling om de vriendjes een keer samen te schilderen, maar toen ik op de PC bezig was met de foto's begon ik te spelen en 'plakte' ze dmv Corel PSP aan elkaar. 

Varkentje #1 schilderde ik in mijn A4 Etcher lab watercolorbook en #2 in de A5. Voor de 2e ben ik iets subtieler te werk gegaan maar ze komen toch wel heel dicht bij elkaar in de buurt.You May Also Like

0 message(s)