Disc boekje #1

- mei 16, 2022


Toen ik een paar jaar geleden het Mixed Media ontdekte was Vicky Papaioannou één van de velen die mij inspireerde. En tot op heden ben ik haar blijven volgen want wat zo ook maakt, ik vind het altijd leuk om haar aan het werk te zien. 

Door haar kwam ik in aanraking met disc gebonden boekjes. Dat ziet er ontzettend leuk én handig uit want je kunt heel makkelijk een pagina toevoegen.

Onlangs bestelde ik bij Ali Express discs en een tang om de 'paddestoelen' mee te ponsen. Ik was inmiddels al begonnen aan een boekje dat ik daarmee wilde binden en ik kon niet wachten tot mijn pakketje zou arriveren.
Sneller dan verwacht kwam het aan en ik ben erg enthousiast over zowel de discs als de pons. Er zit een handig plaatje bij (helaas heb ik hem hier op de kop liggen) waar cm op staan en ook een streepje voor de al geponsde 'paddenstoel' zodat je heel mooi dezelfde afstand ertussen krijgt. Dit zijn 3 cm discs en ik heb gelijk nog ff een set van ca 2,3 cm doorsnee besteld in alle kleuren van de regenboog. Leuk om ook met de oudste kleindochter boekjes mee te maken 👍.

Voor de basis gebruikte ik vellen uit een aquarel blok van de Action, 300 grams papier, en sneed er velletjes van 14 x 14 cm uit. De achtergrond kleurde ik met van alles: vloeibare aquarelverf of spray paints van de Action, Dylusions sprays, Shadowpaint en acryl verf van oa Dina Wakley. Ik spoot of drupte wat op mijn craft sheet, verdunde het met wat water en depte dan de velletjes in de verf. Als ze droog waren stempelde, stencilde en/of spetterde ik en ging met black soot distress inkt langs de randen.

Met Dylusions Collage sheets of de Art by Marlene die cut blocks maakte ik de pagina's verder af. En voor de pagina hieronder knipte ik aardbeien uit een Aldi folder 😉


Helaas komen de wat meer glossy plaatjes, zoals de aardbeien maar ook de tekst 'happy' hieronder, niet zo goed tot hun recht op de foto.
Inmiddels heb ik zo'n 16 pagina's gemaakt en ik zal ze verspreid over een aantal blogposts laten zien.
You May Also Like

0 message(s)